Huomenna tulee pojan päiväkotikaveri äitinsä kanssa kyläilemään. Ajattelin tarjota tällaista suolaista piirakkaa fetasalaatin kera. Pojille on tietysti omat herkkunsa :)
Pohja:
1 dl vettä (lämpimänä)
3 tl kuivahiivaa
1/4 tl suolaa
1 rkl öljyä
1/2 rkl oreganoa (tai muita yrttejä)
2 1/2 dl jauhoja
Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Lisää mausteet ja reilusti lämmin vesi. Sekoita taikinaksi. Lisää öljy ja vaivaa taikinapalloa vielä hetki. Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Painele piirakkavuokaan.
Täyte:
vuohenjuustoa
parsakaalia
punasipulia
+
1 dl kermaviiliä
n. 1/2 dl maitoa tai vettä
1 luomukananmuna
mausteeksi suolaa, pippuria, yrttejä, valkosipulia, paprikaa tms.
Sekoita kermaviili, maito/vesi, muna ja mausteet kulhossa ja kaada seos viimeisenä pohjan ja täytteiden päälle. Ripottele päälle parmesaania tai muuta juustoa.
Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.
Lisäys 25.2.2010 23:39
No niin, nyt on piirakka uponut parempiin suihin. Täyte oli todella onnistunut, ensimmäinen kerta kun laitoin kermaviiliä ja se toi kyllä todella hyvin makua. Ei haitannut yhtään, vaikka unohdin juustoraasteen pinnalta, makua oli silti. Ja olihan tuossa toki siis vuohenjuusto makua antamassa. Täyte jää kyllä vakiokäyttöön, pohjan sen sijaan tulen vastaisuudessa tekemään eri reseptillä. Tämä pohja oli liian kuiva ja jotenkin sämpylämäinen. Enkä muutenkaan tykkää, kun pohjaan tuli hiivaa, koska yritän välttää ruokavaliossani hiivaa (valkoisen vehnäjauhon ja valkoisen sokerin ohella).