sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Kanaviillokki

Perinteinen kouluruoka, joka itse luomukanasta valmistettuna maistui kuitenkin huomattavasti paremmalta kuin koulussa aikanaan...

! luomukana
1 luomusipuli
1 luomuporkkana
2 tl (himalajan kristalli)suolaa
1 laakerinlehti
5 maustepippuria
5 mustapippuria

Kastike:
10 dl keitinlientä
5 rkl vaalea maizenaa (tai quinoa-jauhoa)
2 tl luomuhunajaa
2 tl sitruunamehua (luomusitruunasta)
1/2 tl curryjauhetta
1/s tl paprikajauhetta
1/2 dl luomuruokakermaa
(1-2 luomukanaliemikuutiota)

Nosta jäinen kana sulamaan edellisenä iltana.

Leikkaa kasvikset suuriksi lohkoiksi. Paloittele kana ja aseta palat kattilaan. (Itse keitin kanan kokonaisena ja onnistui hyvin niinkin). Lisää vettä niin, että palat juuri ja juuri peittyvät. Kun vesi kiehuu, lisää kasvikset ja mausteet. Anna kiehua noin 45 minuutin ajan (tai kunnes kana on kypsää, minulla meni pidempi aika). Nosta kana(palat) liemestä ja anna niiden jäähtyä hetki. Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan. Keitä lientä kokoon noin puolen tunnin ajan kunnes sitä on jäljellä litran verran ja suurusta se maizenalla (tai quinoa-jauholla). Irrota liha luista ja lisää palat kastikkeeseen. Mausta kastike ja lisää loraus kermaa. Kiehauta kastike ja tarjoile (luomutäysjyvä)riisin kanssa.

Minun luomukanastani ei irronnut tarpeeksi makua liemeen, joten jouduin lisäämään kanaliemikuution (luomua, ostettu Ruotsista) makua tuomaan. Mutta hyvää tuli!