maanantai 22. helmikuuta 2010

Som Tam

Maistoin tätä tulista salaattia thaimaalaisessa ravintolassa pari viikkoa takaperin ja tykästyin siihen kovasti! Avasi oikein mukavasti tukkoisen nenänkin. Täytyykin joskus kokeilla itse, tämä resepti löytyi Kemikaalicocktailista.

1 pieni luomuporkkana raasteena
papaijaa raasteena
tuoretta chiliä
valkosipulin kynsi
luomutomaatteja
kalakastiketta (reilusti!)
yhden limen mehu
papuja
cashew-pähkinöitä
2 rkl palmusokeria

(jättirapuja)
 
Valmista salaatti mahdollisimman lähellä tarjoiluajankohtaa. Raasta ensin porkkana ja papaija, leikkaa tomaatit paloiksi ja heitä sekaan pavut. Sekoita kastikeainekset (kalakastike, limen mehu, mausteet) eri kulhossa ja kaada salaatin sekaan. Palmusokerin käyttö on tärkeää, tavallisessa sokerissa ei ole oikeanlaista aromia. Ripottele pähkinät pinnalle vasta juuri ennen ruokailua, etteivät ne pääse pehmenemään. Halutessaan voi salaatin höystää jättiravuilla.