lauantai 20. helmikuuta 2010

Italialainen artisokka-makkarafrittata

(2 ruokailijalle)
n. 200 g mausteista raakamakkaraa
1 rkl oliiviöljyä
6 kananmunaa
1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
1 dl parmesaanijuustoraastetta
1/2 dl hienonnettua lehtipersiljaa
6 pientä artisokansydäntä

Viipaloi makkarat. Paista makkaroita öljyssä (uunin kestävässä) paistinpannussa muutama minuutti.* Vatkaa sillä välin kanamunien rakenne rikki kulhossa. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Lisää parmesaani.

Kaada munakasseos pannuun makkaroiden päälle ja paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt. Ripottele lehtipersilja ja puolitetut artisokansydämet pinnalle. Nosta pannu 250-asteisen uunin ylätasoon 3-5 minuutiksi, jotta munakkaan pinta saa väriä, tai käännä munakas pannussa lautasen avulla ja jatka paistamista liedellä hetki. **

*Minä keitin makkaroita ensin (lihatiskin myyjän suosituksesta) yrteillä sekä mauste- ja mustapippureilla maustetussa liemessä noin 10 minuuttia ennen paistamista.
** Minä en laittanut uuniin a) koska tuntui turhalta energian tuhlaukselta lämmittää uunia 250 asteeseen vain muutaman minuutin paistamisen vuoksi b) epäilin teflonpannuni uuninkestävyyttä. En edes kääntänyt munakasta pannussa, vaan annoin hautua kannen alla. Pinnasta tuli ihan hyvä näinkin.

Todella herkullista!