sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Intialaisittain maustettu lampaanpaisti ja raita-kastike

Näillä kylmillä säillä tekee tavallista useammin mieli voimakkaasti maustettua ruokaa. Tänä viikonloppuna syötiin lounaaksi itämaista linssikeittoa ja päivälliseksi intialaisittain marinoitua lampaanpaistia. Inspiraatio lampaanpaistiin saatiin ohjelmasta Intialaista - Hyvää helposti, mutta reseptiä tuli tälläkin kertaa muokattua hieman omanlaiseksi.

Luullinen lampaan- tai karitsanpaisti (meillä vajaa 2kg)

Marinadi:
öljyä
sitruunamehua
chiliä
garam masalaa
korianterin siemeniä
suolaa
6 valkosipulinkynttä
nippu tuoretta korianteria
juustokuminaa
1-2 dl turkkilaista jugurttia

valeluun hunajaa

Sekoita ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Leikkaa paistiin viiltoja, jotta liha maustuu myös sisältä. Jätä rasva paistin pintaan. Sivele paisti kauttaaltaan marinadilla, laita paistopussiin ja anna maustua yön yli jääkaapissa. Paista ensin 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut. Laske sen jälkeen lämpöä 150 asteeseen ja paista kunnes paistin sisälämpötila on 70-75 astetta (meillä otettiin paisti pois kun sisälämpötila oli 72 astetta, tämä oli oikein hyvä kypsyysaste). Aikaa menee noin 1,5 tuntia / kilo. Valele paistia hunajalla muutaman kerran paiston aikana. Kun paisti on kypsää, kääri se folioon ja anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista. Tarjoilte riisin ja raita-kastikkeen kanssa. Mangochutney sopii paistin kanssa myös erittäin hyvin!

Raita-kastike
3 dl ruokajogurttia
1/2 kurkkua
kuminaa
chilijauhetta
minttua
suolaa
mustapippuria

Raasta kurkku. Sekoita mausteet ja kurkkuraaste jugurtin sekaan ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.