maanantai 22. helmikuuta 2010

Tabouleh - libanonilainen salaatti bulgurista

Hellapoliisi-blogista löydetty resepti, toimii varmasti myös couscousista tehtynä.

1,5 dl bulgur-vehnää

5 dl vettä
3/4 tl suolaa
1/2 dl sitruunamehua

Lisäksi:
3 rkl hienonnettua sipulia
2 dl hienonnettua persiljaa
1 dl hienonnettua minttua
2-3 tomaattia kuutioina
pala kurkkua kuutioina
3-4 rkl oliiviöljyä1/4 tl mustapippuria
tuoretta minttua koristeluun

Kiehauta kattilassa vesi, lisää suola ja bulgur. Hauduta bulguria hiljalleen keitellen 10-15 minuuttia (valuta bulgur siivilässä tarvittaessa). Sekoita bulguriin sitruunamehu ja anna vetäytyä kylmässä puolisen tuntia.