Hellapoliisi-blogista löydetty resepti, toimii varmasti myös couscousista tehtynä.
1,5 dl bulgur-vehnää
5 dl vettä
3/4 tl suolaa
1/2 dl sitruunamehua
Lisäksi:
3 rkl hienonnettua sipulia
2 dl hienonnettua persiljaa
1 dl hienonnettua minttua
2-3 tomaattia kuutioina
pala kurkkua kuutioina
3-4 rkl oliiviöljyä1/4 tl mustapippuria
tuoretta minttua koristeluun
Kiehauta kattilassa vesi, lisää suola ja bulgur. Hauduta bulguria hiljalleen keitellen 10-15 minuuttia (valuta bulgur siivilässä tarvittaessa). Sekoita bulguriin sitruunamehu ja anna vetäytyä kylmässä puolisen tuntia.
maanantai 22. helmikuuta 2010
Tabouleh - libanonilainen salaatti bulgurista
Tunnisteet:
bulgur,
kasvisruoka,
salaatti,
tabouleh,
välimerellinen ruoka