maanantai 22. helmikuuta 2010

Savulohimunakas

Jos haluaa täyttävää ja hyvää ruokaa nopeasti ja helposti, on munakas hyvä vaihtoehto. Munakkaiden teossa on vain mielikuvitus rajana, itse kehittelin tänään tällaisen version ja hyvää tuli!


(2-3 ruokailijalle)
noin 500 g lämminsavulohta
7 luomukananmunaa
vajaa rasiallinen luomukirsikkatomaatteja
loraus luomuruokakermaa
noin 3 rkl Ricotta-juustoa
himalajan kristallisuolaa
mustapippuria
nippu tuoretta basilikaa
voita paistamiseen

Riko munat kulhoon, sekoita jotta rakenne menee rikki. Lisää ruokakerma, ricotta-juusto, suolaa, mustapippuria ja hienonnettu savulohi. Sekoita hyvin. Sulata voi paistipannussa ja kaada munakasseos kuumalle pannulle. Lisää pinnalle viipaloidut kirsikkatomaatit ja silputtu basilika. Pienennä lämpöä ja anna hyytyä. Käännä munakas ison lautasen avulla ja paista vielä hetki. Koristele muutamalla basilikan lehdellä. Tarjoile salaatin kera ja herkuttele.