Hei, olisikohan tämä se suklaakakku, jonka resepti mulla on jossain paperilappusella ja aina hukassa... Ainakin kuulostaa samanlaiselta, tällaista on siis tullut tehtyä muutaman kerran ja aivan taivaallisen hyvää on!
125 g voita
300 g tummaa suklaata
2 dl tummaa ruokosokeria
6 munaa
1 1/2 dl spelt-vehnää tai
luomuvehnäjauhoja
1. Kytke uuni 175-asteiseksi. Voitele irtopohjavuoka voilla ja leivitä kokojyväkorppujauhoilla.
2. Mittaa voi ja suklaa vesihaudekulhoon tai uuninkestävään vuokaan ja sulata joko liedellä tai uunissa.
3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää sulanut voi-suklaaseos ja sekoita jauhot joukkoon.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto taikinaan hellästi nostellen. Tässä kakussa kuohkea valkuainen toimii kakun kohottajana. Leivinjauhetta ei käytetä lainkaan.
5. Kypsennä kakkua uunin keskiritilällä 45 minuuttia. Kumoa heti.
6. Jälkiruokamainen kakku sopii kahvipöytäänkin. Seulo pintaan hiukan kaakaojauhetta ja/tai tomusokeria. Sapluunakoristelu antaa kakulle persoonallisen ilmeen.
125 g voita
300 g tummaa suklaata
2 dl tummaa ruokosokeria
6 munaa
1 1/2 dl spelt-vehnää tai
luomuvehnäjauhoja
1. Kytke uuni 175-asteiseksi. Voitele irtopohjavuoka voilla ja leivitä kokojyväkorppujauhoilla.
2. Mittaa voi ja suklaa vesihaudekulhoon tai uuninkestävään vuokaan ja sulata joko liedellä tai uunissa.
3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää sulanut voi-suklaaseos ja sekoita jauhot joukkoon.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto taikinaan hellästi nostellen. Tässä kakussa kuohkea valkuainen toimii kakun kohottajana. Leivinjauhetta ei käytetä lainkaan.
5. Kypsennä kakkua uunin keskiritilällä 45 minuuttia. Kumoa heti.
6. Jälkiruokamainen kakku sopii kahvipöytäänkin. Seulo pintaan hiukan kaakaojauhetta ja/tai tomusokeria. Sapluunakoristelu antaa kakulle persoonallisen ilmeen.