Ruokafriikki bongaa ruokaohjeita mistä tahansa, vaikkapa saippuasarjoista :) Tällä reseptillä Salattujen Elämien Helena valmisti illallista perheelleen:
Pala merilohta
smetanaa
kurkkusalaattia
hunajaa
valkosipulia
suolaa
pippuria
Smetanan joukkoon sekoitetaan pilkottua valkosipulia, kurkkusalaattia, suolaa, pippuria ja hunajaa. Seos kaadetaan lohen päälle ja paistetaan uunissa 200 asteessa kunnes lohi on kypsää. Itselläni oli niin paksu lohenpala, että katsoin tarpeelliseksi paistaa sitä ensin noin vartin ilman päällystettä ja jatkoin sen jälkeen paistamista päällysteen kera. Erittäin herkullista ja helppoa! Ensi kerralla aion tosin kokeilla kurkkusalaatin sijaan ihan pieneksi pilkottua venäläistä suolakurkkua. Vierastan hieman kurkkusalaatin teollista makua ja tietenkin lisäaineita.