Tässä olisi varmasti jälkiruoka minun makuuni kun en niin hirveästi makeasta välitä. Täytyykin testata joskus kun aterioidaan aikuisten kesken.
1 liivatelehti
1 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
3 dl kuohuviiniä tai
samppanjaa
1 dl vastapuristettua
appelsiinimehua
1 limetin mehu
1 valkuainen
Tarjoiluun:
2 miniananasta tai
1 tuore normaalikokoinen
ananas
1. Pane liivatelehti runsaaseen
kylmään veteen likoamaan
viideksi minuutiksi.
Mittaa kattilaan vesi ja sokeri.
Keitä seosta, kunnes sokeri
on täysin liuennut. Purista
liivatelehdestä ylimääräinen
vesi pois ja liuota liivate
kuumaan sokeriliemeen.
2. Anna liemen jäähtyä ja lisää
siihen kuohuviini tai
samppanja sekä appelsiinija
limettimehut.
3. Vatkaa valkuainen kevyeksi
vaahdoksi ja kääntele
se muuhun seokseen. Pakasta
sorbettimassaa noin
6-7 tuntia. Sekoita massaa
muutaman kerran pakastamisen
aikana, jotta sen rakenteesta
tulee tasaisempaa.
4. Tarjoile samppanjasorbetti
miniananaksesta leikattujen
lohkojen kanssa.
1 liivatelehti
1 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
3 dl kuohuviiniä tai
samppanjaa
1 dl vastapuristettua
appelsiinimehua
1 limetin mehu
1 valkuainen
Tarjoiluun:
2 miniananasta tai
1 tuore normaalikokoinen
ananas
1. Pane liivatelehti runsaaseen
kylmään veteen likoamaan
viideksi minuutiksi.
Mittaa kattilaan vesi ja sokeri.
Keitä seosta, kunnes sokeri
on täysin liuennut. Purista
liivatelehdestä ylimääräinen
vesi pois ja liuota liivate
kuumaan sokeriliemeen.
2. Anna liemen jäähtyä ja lisää
siihen kuohuviini tai
samppanja sekä appelsiinija
limettimehut.
3. Vatkaa valkuainen kevyeksi
vaahdoksi ja kääntele
se muuhun seokseen. Pakasta
sorbettimassaa noin
6-7 tuntia. Sekoita massaa
muutaman kerran pakastamisen
aikana, jotta sen rakenteesta
tulee tasaisempaa.
4. Tarjoile samppanjasorbetti
miniananaksesta leikattujen
lohkojen kanssa.