maanantai 10. toukokuuta 2010
Terveelliset aamiaismuffinssit
Söin jokin aika sitten lempikahvilassani Villipuutarhassa taivaallisen hyvän aamiaismuffinsin ja siitä inspiroituneena päätin kokeilla samanlaisten valmistusta itse. Googlailin erilaisia muffinssireseptejä ja niiden pohjalta kehittelin seuraavanlaisen version:
3 1/3 ruis- tai kauraleseitä
kourallinen cashew-pähkinöitä rouhittuina
kourallinen luomumyslisekoitusta
1 dl spelttijauhoa
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
kourallinen goji-marjoja
muutama kuivattu luomuaprikoosi pieneksi pilkottuna
1 luomumuna
reilu 2 dl luonnonjugurttia
1/3 dl rypsi- tai kookosöljyä
2/3 dl hunajaa
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja märät ainekset keskenään. Yhdistä. Sekoita niin, että ainekset menevät juuri ja juuri sekaisin. Jaa taikina muffinssivuokiin / muffinssipellille. Paista 190 asteessa 20-25 minuuttia. Jäähtyneiden muffinssien pinnalle voi ripotella tomusokeria.
Hyviä näistä tuli, mutta ei ihan Villipuutarhan veroisia. Joudun siis jatkamaan reseptin kehittelemistä :)
Seuraavalla kerralla korvaan rypsiöljyn kookosöljyllä (terveellisempää ja maukkaampaa), vaihdan ruisleseet kauraleseisiin ja jätän pois kanelin ja inkiväärin (toivat muffinsseihin liikaa jouluista makua).