maanantai 10. toukokuuta 2010

Spagettia ja sinisimpukoita


 
Viimeinkin tuli kokeiltua sinisimpukoiden valmistusta ja kyllä kannatti! Erittäin helppoa ja taivaallisen hyvää, kaiken lisäksi edullista ruokaa (kilon pussi sinisimpukoita maksoi reilun 6 euroa). Resepti löytyi Googlaamalla Stockmannin reseptiarkistosta.

1 kg sinisimpukoita

1 iso sipuli
2 rkl voita
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl ranskankermaa tai kuohukermaa
ripaus suolaa
1 dl persiljasilppua

Puhdista simpukat ja raaputa veitsellä niiden kuoria. Kopauta jo avautuneet simpukat pöytään. Ota talteen vain sulkeutuvat simpukat ja heitä avoimeksi jäävät pois.

Sulata voi laakeassa paistokasarissa, lisää sipulisilppu ja freesaa se pehmeäksi, lisää viini ja ripaus suolaa. Pane kaikki simpukat kasariin. Keitä kannella suljetussa kasarissa voimakkaasti n. 5 minuuttia ja ravistele kasaria välillä. Kun simpukat ovat avautuneet, ruoka on valmista.

Annostele simpukat reikäkauhalla kuumille syville lautasille. Lisää liemen joukkoon kerma, kiehauta, kaada liemi simpukoille ja ripottele persiljasilppua päälle. Jos haluat tarjota simpukat pääruokana, lisää nestemäärää, jolloin liemi tekee ruoasta keiton.

Sinisimpukat voi myös valmistaa merimiehen vaimon tapaan, Moules à la Marinière, jolloin liemeen lisätään valkosipulisilppua, timjaminoksa, laakerinlehti, ja kerma korvataan viinillä.

Me tarjosimme simpukoita keitetyn spagetin kera, eli nostimme ensin lautaselle spagettia, siihen päälle simpukat ja kaiken kukkuraksi kastiketta ja runsaasti persiljasilppua. Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi ehkä voinut sekoittaa kastikkeen pastaan ensin ja asetella vasta sitten simpukat päälle... No, herkullista oli joka tapauksessa. Liemeen lisäsin vielä suolaa kun olisi muuten jäänyt hieman mauttomaksi. Meiltä oli yllättäen voi loppunut, joten jouduimme freesaamaan sipulit oliiviöljyssä. Voilla maku olisi ollut varmasti vieläkin parempi!