maanantai 10. toukokuuta 2010

Papupihvit

Helppoa, terveellistä ja erittäin hyvää kasvisruokaa! Reseptin kehittelin itse joskus muinoin kun piti keksiä mitä tehdä perunamuussin jämistä ja pavuista.

1 tlk luomukidneypapuja
1 tlk luomuchilipapuja
muutama keitetty peruna tai perunamuussin jämät
fetajuustoa
suolaa
pippuria
(tuoretta tai kuivattua chiliä)
(yrttejä maun mukaan)
(1 luomumuna)
(muutama ruokalusikallinen spelttijauhoja)

Valuta pavuista liemet pois. Chilipapujen lientä voi jättää jonkin verran, koska siinä on nimen omaan chilin maku, maltillisesti kuitenkin ettei massasta tule liian vetistä. Survo pavut ja keitetyt perunat (tai perunamuussin jämät) kulhossa massaksi, lisää fetajuusto ja mausteet.  Muotoile massasta pihvejä ja paista pannulla voissa tai oliiviöljyssä. Jos tuntuu, ettei massa pysy koossa, voit lisätä siihen hieman (speltti)jauhoja ja ehkä yhden kananmunankin.