VEERAN KANELIPULLAT
1/2 l luomumaitoa
50 g hiivaa
1 luomumuna
1,5 tl himalajan vuorisuolaa
2 dl luomusuokosokeria
1 rkl kardemummaa
200 g luomukirnuvoita
n. 16 dl jauhoja (7 dl luomutäysjyvävehnäjauhoja, 9 dl erikoishienoja luomuspelttijauhoja)
Täyte:
150 g luomukirnuvoita
1 1/2 dl luomuruokosokeria
3 rkl (luomu)kanelia
voiteluun 1 luomumuna
pinnalle raesokeria
Lämmitä maito 37 asteiseksi ja kaada yleiskoneen kulhoon. Murenna hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon muna, lisää kardemumma, sokeri ja suola. Lisää pieni määrä jauhoja ja käynnistä kone. Lisää loput jauhot lähes kokonaan. Anna koneen vaivata hetki ja lisää sitten pehmeä voi. Lisää vielä jauhoja sen verran, että taikinan koostumus on sopiva. Vaivaa taikinaa koneella 5 minuuttia. Anna taikinan kohota liinan tai kannen alla 15-20 minuuttia. Taikinan kohotessa voit valmistaa täytteen. Helpoiten täytteen ainekset sekoittuvat yleiskoneessa.
Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan. Kaaviloi osat noin 25 x 75 cm kokoisiksi levyiksi. Levitä täytettä levyille ja kierrä levyt rullalle pitkältä sivulta kääretortun tapaan. Leikkaa jokainen rulla 12 osaan. Nosta palat pystyn ja paina keskeltä pohjaan asti korvapuusteiksi. Nosta korvapuustit pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla. Voitele korvapuustit munalla, ripottele pinnalle raesokeria ja paista 225 asteessa noin 10 minuttia uunin keskitasolla.
Itse tein kahdesta osasta taikinaa korvapuusteja ja yhden leivoin tavallisiksi pikkupulliksi. Voitelin ne munalla ja ripottelin pinnalle erivärisiä nonparelleja. Täyte on mitoitettu kolmelle korvapuustilevylle, itse käytin sen kahteen, joten täytettä tuli puusteihin melkoisen paljon. Mutta oikein hyviä niistä tuli!