Bongasin tämän reseptin Viini-lehdestä monta vuotta sitten, kirjailija Outi Pakkanen nimesi sen suosikkitarjoiltavakseen ulkomaanvieraille. Joka talvi on pitänyt keittoa tehdä, mutta aina se on jäänyt. Viime viikolla kauppareissulla keitto kuitenkin muistui mieleeni samalla kun kaivelin pakastealtaasta poronkäristyslihaa. Ja kyllä kannatti kokeilla! Muutamasta simppelistä raaka-aineesta saa aikaan mahtavan keiton, joka sopii sekä arkeen että juhlaan.
PORO-LAPINJUUSTOKEITTO
1kg puikulaperunoita
750 g poronkäristyslihaa
n. 400 g luomuleipäjuustoa
1 pkt Voimakasta Koskenlaskijaa
pari ruokalusikallista raastettua parmesaania
kristallisuolaa
kokonaisia mustapippureita
kokonaisia katajanmarjoja
silputtua persiljaa
Sulata poronkäristysliha voissa pannulla. Lisää kiehuvaan veteen kuoritut puikulaperunat ja liha, muutama katajanmarja sekä vähän reilummin mustapippureita. Paloittele sulatejuustoa sekaan maun mukaan, itse käytin koko paketillisen. Lisää liemeen myös raastettu parmesaani. Maistele lientä ja lisää suolaa maun mukaan. Kun keitto on hautunut aikansa ja perunat alkavat olla kypsiä, lisää joukkoon kuutioitu leipäjuusto ja persiljasilppu. Nauti!