lauantai 13. maaliskuuta 2010
Porkkana-kurpitsansiemensämpylät
Kasvissosekeitto kaipasi kumppanikseen tuoreita sämpylöitä, ja leivoin tällä kertaa tällaisia.
1 pötkö Pirkan luomuporkkanasosetta
loraus kauramaitoa
1 pussi kuivahiivaa
noin 2 dl luomuruisjauhoja
luomuspelttijauhoja
reilu 1 tl himalajan kristallisuolaa
reilu 0,5 dl sulatettua voita
luomukurpitsansiemeniä
Jatka porkkanasosetta kauramaidolla niin, että sitä on puoli litraa. Lämmitä porkkanasose reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon kuivahiiva, suola ja jonkin verran spelttijauhoja. Sekoita kunnolla. Lisää jauhoja pikkuhiljaa, sekoita aluksi puuhaarukalla ja jatka vaivaamista käsin kun taikina on paksumpaa. Lisää jauhoja kunnes taikina irtoaa hyvin kulhon reunoista. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Leivo sämpylöiksi, ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä ja paista 200 asteessa noin vartti. Nauti voin kera! Jäähtyneinä herkullisia myös Tartex-kasvistahnan kanssa.