Pitkästä aikaa wokkia! Löysin Arabian K-kaupasta luomunaudanlihasuikaleita ja kehittelin niistä ja erilaisista kasviksista tällaisen wokin. Lapsiperheen ruoanlaitossa haasteita aiheuttaa ruoan maustaminen, aikuiset kun tykkäävät meillä tulisesta ruoasta ja lapselle sellainen ei vielä maistu. Ratkaisin asian niin, että maustoin wokin tekovaiheessa hyvin maltillisesti soijakastikkeella ja ripauksella thaimaalaista kalakastiketta ja tein erikseen maustekastikkeen jota me aikuiset lisäsimme annoksiimme. Hyvää tuli!
Luomunaudanlihasuikaleita
Luomusipulia
Luomuvalkosipulia
(valkosipulitahnaa)
(Luomu)purjoa
Luomuinkivääriä
Luomuporkkanoita
Luomupaprikaa
(Luomu)parsakaalia
Sokeriherneenpalkoja
Luomusiitakesieniä
Seesamiöljyä paistamiseen
(Luomu)täysjyvänuudeleita
Maustekastike:
Luomusoijakastiketta (muutama ruokalusikallinen)
Thaimaalaista kalakastiketta (reilu ruokalusikallinen)
Pari kuivattua chiliä murkattuna
Vihreää currytahnaa (noin ruokalusikallinen)
Murskattua luomuinkivääriä (noin 2 cm pätkä)
hunajaa (reilu teelusikallinen)
Sitruunamehua (reilu teelusikallinen)
Tilkka seesamiöljyä
Pilko kasvikset reilun kokoisiksi paloiksi. Kuumenna muutama ruokalusikallinen seesamiöljyä wokkipannussa. Lisää hienonnettu valkosipuli ja inkivääri ja kääntele hetki. Lisää pilkotut sipulit ja purjo. Sekoittele hetki ja lisää lihat. Paista kypsiksi, mausta soijakastikkeella ja kalakastikkeella. Siirrä kypsät lihat odottamaan toiseen astiaan. Kuumenna tilkka seesamiöljyä pannulla ja lisää porkkanat. (Tässä vaiheessa lisäsin itse pari teelusikallista valkosipulitahnaa lisämakua antamaan). Paista jonkin aikaa, ja lisää loput kasvikset. Paista kypsiksi, varo kuitenkin kypsentämästä liikaa. Kasvikset saavat jäädä rapeiksi. (Oikeaoppisesti wokatessa kasvikset kypsennetään nopeasti pienissä erissä, itse olen ollut toistaiseksi liian laiska sellaiseen...). Lisää lihat pannuun, sekoita. Lisää keitetyt nuudelit joukkoon, tai tarjoa erikseen (itselläni ei mahtunut enää samalle pannulle, joten tarjosin eri astiasta). Sekoita maustekastikkeen ainekset keskenään ja lisää omaan annokseen maun mukaan.