Nykyään Stockaltakin saa luomukanaa, mikä on erittäin positiivista! Tarkoitukseni oli ensin tehdä taas kanaviillokkia, mutta päädyinkin tekemään kanakeittoa. Reseptin kehittelin itse.
Liemi:
1 kokonainen luomukana
pätkä luomuporkkanaa
pala luomupalsternakkaa
1 luomusipuli isoina lohkoina
kokonaisia mustapippureita
kokonaisia maustepippureita
tuoretta timjamia
himalajan kristallisuolaa
Keittoon:
Luomuperunoita
Luomuporkkanoita
Luomupalsternakkaa
Luomusipulia
Luomupurjoa
pieni pätkä tuoretta chiliä
luomucurryjauhetta
himalajan kristallisuolaa
kokonaisia mustapippureita
Luomuruokakermaa (maun mukaan)
Tuoretta persiljaa
Laita kana kattilaan ja lisää vettä niin että se peittyy juuri ja juuri. Kun vesi kiehuu, lisää kasvikset ja mausteet. Keitä, kunnes liha on aivan kypsää ja irtoaa luista lähes itsestään (keittoaika riippuu kanan koosta, noin 50-90 minuuttia). Nosta kana erilliseen astiaan, siivilöi liemi talteen ja heitä kasvikset pois. Itse en ole vielä onnistunut saamaan kanaliemeen tarpeeksi makua, vaan olen joutunut lisäämään liemeen yhden tai pari luomukanaliemikuutiota (ei saa valitettavasti Suomesta). Jos haluaa, lientä voi keittää kokoon maun syventämiseksi. Tosin olen silloinkin joutunut lisäämään liemikuution.
Riivi kana pieniksi palasiksi. Paloittele kasvikset. Hienonna sipuli, ja paista sitä pannulla voissa yhdessä curryjauheen ja pilkotun chilin kera. Lisää sipuli liemen joukkoon, samaten muut kasvikset. Lisää myös suola ja pippuri. Anna kiehua kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Lisää kananpalat ja kerma, ja annan kiehua vielä hetki. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Pinnalle voi ripotella tuoretta persiljaa.