torstai 7. lokakuuta 2010

Maailman paras (tai ainakin terveellisin) pannukakku

Pojan teki mieli lettuja ja minä en taasen ollut yhtään paistamistuulella, joten päädyimme kompromissina pannukakkuun. Se sai toimia samalla koekaniinina itsejauhetuille jauhoille. Vitamix taitaa senkin!

3 luomumunaa
1 dl luomutäysruokosokeria
1 tl himalajan kristallisuolaa
1 l raakamaitoa
100 g sulatettua voita
yht. noin 5 dl spelttijauhoja ja vehnäjauhoja itse jyvistä jauhettuina

Sekoita taikinan ainekset yllä mainitussa järjestyksessä (sekin käy näppärästi tehosekoittimessa). Kaada leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Pannarista tuli hieman erilainen rakenteeltaan kuin normaalisti, täysjyväjauhoista johtuen luulisin. Mutta kyllä se aika pian hupeni parempiin suihin :)