torstai 7. lokakuuta 2010

Syökää luomukanaa!

Reinin liha on alkanut myymään ruotsalaista luomubroileria, minkä vuoksi voikin satunnaisesti palata broileriruokien pariin. Ranskalainen luomukana alkoikin jo tökkimään, sen käyttö rajoittui lähinnä keittoihin ja kanaviillokkiin ja viimeiset kokeilut menivät sen verran pieleen, ettei sitä ole tehnyt enää mieli ostaa.

Pastanjauhantaa-blogista sain inspiraation näihin nuggetteihin. Onnistuivat aivan erinomaisesti!


4 kpl luomubroilerin rintafileitä
2-3 luomukananmunaa
luomuvehnäjauhoja
korppujauhoja
himalajan kristallisuolaa
mustapippuria
curryjauhetta
provencale-yrttiseosta
paprikajauhetta

paistamiseen kylmäpuristettua luomukookosöljyä

Leikkaa rintafileet reiluiksi paloiksi (noin 6 palaa per file). Suolaa ja pippuroi palat kevyesti. Mausta vehnäjauhot lautasella suolalla, pippurilla, currylla, yrttiseoksella ja paprikajauheella. Mausteita saa laittaa aika reilulla kädellä. Riko munat lautaselle ja vatkaa kevyesti niiden rakenne rikki. Muniakin voi maustaa ripauksella suolaa, pippuria ja vaikkapa paprikajauhetta. Kaada korppujauhoja kolmannelle lautaselle ja mausta niitäkin ainakin curryjauheella.

Kuumenna muutaman sentin kerros kookosöljyä padassa. Testaa öljyn kuumuus leipäpalalla. Jos se alkaa heti tirisemään ja ruskistuu melko nopeasti, on öljy tarpeeksi kuumaa. Kierittele kananpalat yksi kerrallaan ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunissa ja korppujauhoissa ja nosta reikäkauhan avulla öljyyn. Paista kerrallaan vain muutama kananpala, jotta öljy pysyy tarpeeksi kuumana. Kääntele kananpaloja niin, että ne ruskistuvat kunnolla joka puolelta. Yhden palan kypsyminen kestää muutaman minuutin. Kun palat ovat kypsiä, siirrä ne talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Herkuttele!