Lohikeiton salaisuus piilee kylmäsavulohessa ja Koskenlaskijajuustossa, jotka tuovat pikanttia lisämakua keittoon.
Näitä tarvitset:
n. 700 g merilohta
n. 300 g kylmäsavulohta
vajaa kilo uusia perunoita
pari luomuporkkanaa
luomupurjo
paketti Koskenlaskijajuustoa
1 purkki luomuruokakermaa
kalafondia tai Puljongin valmista kalalientä (älä käytä natriumglutamaattia sisältäviä valmisteita!)
ruohosipulia
himalajan kristallisuolaa
luomumustapippuria
luomuvalkopippuria
Pese perunat, ja paloittele tarvittaessa (pienet uudet perunat voi laittaa keittoon kokonaisina.) Kuori ja paloittele porkkanat. Laita perunat ja porkkanat kattilaan, lisää vettä niin että peittyvät ja laita kiehumaan. Pese ja suikaloi purjo, lisää kattilaan. Paloittele merilohi ja leikkaa kylmäsavulohi pieniksi siivuiksi. Kun vesi kiehuu, lisää joukkoon muutama ruokalusikallinen kalafondia (pullon ohjeen mukaan). Jos käytät valmista kalalientä, korvaa osa keitinvedestä sillä. Kun perunat ja porkkanat ovat lähes kypsiä, lisää merilohi ja kylmäsavulohi kattilaan. Lisää joukkoon myös purkillinen luomuruokakermaa sekä Koskenlaskijajuustoa paloiteltuna maun mukaan (minä käytän yleensä melkein koko paketillisen). Sekoittele niin, että juusto sulaa ja anna hautua hetki miedolla lämmöllä. Mausta suolalla, pippureilla ja silputulla ruohosipulilla (tai tillillä / persiljalla).