Pitkällisten pohdintojen jälkeen päätin minäkin aloittaa oman ruokablogin. Ennen kaikkea koin tärkeäksi tallentaa hyviksi todetut tai vielä "to do" -listalla olevat reseptit selkeästi yhteen paikkaan. Ja mikäs siinä, jos resepteistä on vielä iloa muillekin! Ruoka (ja hyvä viini!) näyttelee hyvin isoa roolia meidän perheessä joten aiheesta kyllä riittää tarinoitavaa! Raaka-aineet ovat meillä luomua aina kun vaan mahdollista (nykyään lähestulkoon aina, kiitos Ekolon, Ruohonjuuren ja ennen kaikkea Hyvän Elämän Ruokakaupan. Ja toki plussaa myös lähi-Alepalle siitä, että ovat lukeneet annetut palautteet ja kasvattaneet luomuvalikoimaa). Prosessoituja ruokia ja lisäaineita välttelemme, vaikkakaan liian ryppyotsaiseksi ei ole tarkoitus heittäytyä. Ennen kaikkea, ruoan laittaminen ja syöminen ovat suuri nautintoja ja kuten blogin otsikkokin toistaa jonkun viisaan lausumat sanat: Elämä on liian lyhyt huonon tai mitäänsanomattoman ruoan syömiseen!
Näitä Jensenin Kiusauksen jättikatkarapuja meillä kokataan tänään päivälliseksi. Ravut löytyivät edullisesti ( 6 euroa / 500 g pussi) Aseanic Tradingista Kalliosta.
Jättikatkaravut mango-currykastikkeessa
2 rkl voita
3 pakkausta jäisiä, raakoja jättikatkarapuja (á 250 g) tai puolisen kiloa kalatiskiltä
2,5 dl sipulia pieneksi paloiteltuna
1 rkl curryjauhetta
2 dl vispikermaa
2 dl kalalientä (voi tehdä myös vedestä ja hummerifondista)
3 rkl mangochutneya
(halutessasi tuoretta mangoa, mangopilttiä tai purkkimangoa)
Keitettyä riisiä
tuoretta korianteria tai ruohosipulia
Laita riisi kiehumaan. Sulata voi isossa paistinpannussa. Sirottele katkarapujen päälle suolaa ja pippuria (me paistamme ne tässä vaiheessa kuorineen, vaikka alkuperäisessä reseptissä lukee ilman kuoria). Lisää katkaravut paistinpannulle ja paista niitä noin kaksi minuuttia, kunnes niiden väri muuttuu läpikuultavaksi.
Siirrä katkaravut sen jälkeen kulhoon odottamaan. Lisää toinen ruokalusikallinen voita paistinpannuun. Lisää silputtu sipuli ja paistele kolme minuuttia. Lisää curryjauhe. Freesaa lisää noin minuutin ajan, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää kerma, kalaliemi ja mangochutney. JOS haluat, voit lisätä myös hieman mangopilttiä, tuoretta mangoa tai purkkimangoa sekaan.
Anna kastikkeen muhia, kunnes se paksunee hiukan, noin 8 minuuttia. Ota sillä aikaa kuoret pois katkaravuista. Kun 8 minuuttia on kulunut, palauta kuoritut katkaravut paistinpannulle (mahdollisen katkarapuliemen kera) ja paista katkarapuja vielä minuutin ajan.
Tarjoile katkaravut riisin kera ja laita ruohosipulisilppua tai tuoretta korianteria päälle.